杏MAP导航

Пошук

Карта з пазначэннем кра?н, як?я ?вайшл? ? "World Watch List 2025" Карта з пазначэннем кра?н, як?я ?вайшл? ? "World Watch List 2025" 

Рапарт “Open Doors”: м?льёны хрысц?ян пад пагрозай

Паводле новага рапарту арган?зацы? “Open Doors”, больш за 380 м?льёна? хрысц?ян сутыкаюцца з сур'ёзным пераследам, а гэта азначае, што кожны сёмы верн?к сутыкаецца з дыскрым?нацыяй.

Аляксандр Амяльчэня - Vatican News

Больш за 380 м?льёна? хрысц?ян у свеце зазнаюць сур'ёзны пераслед з прычыны сваёй веры, паведамляецца ? новым рапарце арган?зацы? “Open Doors” "World Watch List 2025". Гэта азначае, што кожны сёмы верн?к сутыкаецца з дыскрым?нацыяй, рэпрэс?ям? або нас?ллем.

Л?чбы шак?руюць

Рапарт ахопл?вае перыяд з 1 кастрычн?ка 2023 года па 30 верасня 2024 года ? паказвае, што ? 50 кра?нах з найвышэйшым узро?нем пагрозы жыве больш за 310 м?льёна? хрысц?ян. За гэты час было заб?та 4 476 верн?ка?, 4 744 асобы трап?л? ? турмы, а амаль 210 тысяч хрысц?ян был? вымушаны пак?нуць свае дамы. Таксама было заф?ксавана больш за 7,6 тысяч напада? на храмы ? хрысц?янск?я аб'екты.

А?тары рапарту звяртаюць увагу на павел?чэнне выкарыстання сродка? л?чбавага кантролю для рэпрэс?й супраць верн?ка?, асабл?ва ? К?та?, дзе прымяняюцца штучны ?нтэлект ? с?стэмы распазнавання твара?. Трывожная с?туацыя наз?раецца таксама ? Субсахарскай Афрыцы, асабл?ва ? рэг?ёне Сахеля. У Н?геры? ?сламсцк?я экстрэм?сты, у тым л?ку “Бока Харам”, выкарысто?ваюць дроны для пошуку хрысц?ян.

Ёсць прыкметы паляпшэння

Адначасова рапарт указвае на пэ?ныя прыкметы паляпшэння. Зн?жэнне ?зро?ню нас?лля супраць хрысц?ян прывяло да таго, што ?нданез?я выпала са сп?су 50 найбольш небяспечных кра?н, а Калумб?я перамясц?лася з 34-га на 46-е месца. У Н?карагуа, нягледзячы на захаванне высокага ?зро?ню пераследу, пасля м?жнароднага ц?ску бы? вызвалены ? дэпартаваны б?скуп Раланда Альварэс.

“Open Doors” падкрэсл?вае, што пераслед закранае шэсць вымярэння? жыцця хрысц?ян: прыватнае, сямейнае, супольнае, нацыянальнае, касцельнае, а таксама праз непасрэднае нас?лле. Даныя ? рапарце был? незалежна праверыны М?жнародным ?нстытутам рэл?г?йнай свабоды (IIRF).

23 жн??ня 2025, 10:41