Папа закл?кае вучыцца ? Мары? прымаць Божае слова
Аляксандр Амяльчэня - Vatican News
Падчас катэхезы ? Зале Па?ла VI Папа засяродз?? увагу на тым, як Божае слова пран?кае не тольк? ? святыя месцы, але ? ? самыя звычайныя кутк? чалавечага жыцця. Ён падкрэсл??, што Бог выбра? для свайго найважнейшага паслання не Ерузалемск? храм, а сц?плае жытло ? Назарэце – мястэчку, якое нават не згадвалася ? Святым П?санн?.
Боская прысутнасць змяняе звычайнае ? надзвычайнае
"Анёл Габрыэль, чыё ?мя ?сла?ляе Божую моц, прынос?ць паведамленне, якое н?кол? раней не гучала ? г?сторы? чалавецтва", - падкрэсл?? Пантыф?к. Ён адзначы?, што замест традыцыйнага прыв?тання "м?р табе", з вусна? анёла гучыць радасны закл?к, як? выкарысто?вал? прарок?, прадказваючы прыход Мес??.
Марыя – гэта лямпа з мноствам агеньчыка?
Святы Айцец звярну? асабл?вую ?вагу на выключнае ?мя, як?м Бог называе Марыю – kecharitoméne (по?ная ласк?). "Гэта ?мя сведчыць пра глыбокую Божую працу ? душы Мары?, якая зраб?ла Яе дасканалым шэдэ?рам Божай ласк?", - растлумачы? Папа. Ён падкрэсл??, што гэтае ?мя з'я?ляецца ?н?кальным у б?бл?йнай г?сторы? ? было дадзена тольк? Мары?.
Франц?шак таксама спын??ся на важнасц? Божага запэ?н?вання "Не бойся!", якое па?тараецца на працягу ?сёй святой г?сторы?. "Гэта словы, як?я Бог кажа Абрагаму, ?сааку, Майсею, ? як?я Ён працягвае казаць нам сёння", - адзначы? ён, дада?шы з характэрнай для яго пастырскай непасрэднасцю: "Кал? вы ба?цеся ? звяртаецеся да варажб?то? – спын?це гэта! Не трэба баяцца, бо Бог з нам?".
Пра?да жыве ва ?нутраным чалавеку
Франц?шак падкрэсл?? мудрасць Мары?, якая шукала адказы не звонку, а ва ?ласным сэрцы. Цытуючы святога А?густына, ён нагада?, што менав?та ва ?нутраным чалавеку жыве пра?да. "Марыя станов?цца шлюбным пакоем, створаным Богам, прымаючы Слова ? сваёй плоц? ? ?ключаючыся ? найвял?кшую м?с?ю, кал?-небудзь давераную чалавеку", - за?важы? Папа.
Завяршаючы катэхезу, Святы Айцец закл?ка? верн?ка? браць прыклад з Мары?, вучыцца ? Яе адкрываць свае сэрцы для Божага слова ? захо?ваць яго. "Няхай нашыя сэрцы стануць табернакулям? Божай прысутнасц? ? гасц?нным? дамам?, дзе ?зрастае надзея", - заключы? Франц?шак.