杏MAP导航

Пошук

Брат Ражэ, заснавальн?к Супольнасц? Тэзэ Брат Ражэ, заснавальн?к Супольнасц? Тэзэ 

20 гадо? таму заг?ну? брат Ражэ, заснавальн?к Супольнасц? Тэзэ

20 гадо? таму, 16 жн??ня 2005 года, 90-гадовы брат Ражэ, заснавальн?к хрысц?янскай экумен?чнай Супольнасц? Тэзэ, памёр ад нажавых ран, нанесеных яму падчас вячэрняй мал?твы пс?х?чна хворай жанчынай.

Аляксандр Панчанка - Vatican News

Брат Ражэ Шутц нарадз??ся 12 мая 1915 года ? швейцарск?м мястэчку Праванс у сям’? пратэстанцкага пастара. З маладосц? ён вывуча? тэалог?ю ? шука? шляхо? духо?нага адна?лення ? глыбокага жыцця з Богам.

Падчас Другой сусветнай вайны 25-гадовы малады чалавек пак?ну? нейтральную Швейцарыю ? пераеха? у невял?кую французскую вёску Тэзэ ? Бургунды?, недалёка ад знакам?тага абацтва Клюн?. Там ён пача? прымаць бежанца? ? тых, хто цярпе? ад жаха? вайны, у тым л?ку я?рэя?. Гэты досвед натхн?? яго на стварэнне экумен?чнай супольнасц?, у якой хрысц?яне розных канфес?й магл? б жыць разам у духу мал?твы, братэрства ? служэння найбольш уразл?вым.

Першыя паплечн?к? брата Ражэ был? пратэстантам?, але паступова да ?х далучыл?ся таксама ? катол?к?. Сёння супольнасць нал?чвае каля 100 брато? розных нацыянальнасцей. Штогод яе наведваюць тысячы маладых людзей з усяго свету, як?я прыязджаюць у Тэзэ, каб удзельн?чаць у мал?то?ных сустрэчах, разважаць над Евангеллем ? адпачываць у ц?шын?.

З 1978 года супольнасць арган?зуе е?рапейск?я сустрэчы моладз?, як?я праходзяць у навагодн? час у адным з буйных гарадо? кантынента. Сёлета так? форум адбудзецца ? Парыжы.

5 кастрычн?ка 1986 года ? Тэзэ зав?та? святы Ян Павел ??. У прамове да моладз? ён пара?на? супольнасць з крын?цай, з якой усе верн?к?, як п?л?грымы на дарозе, могуць зачарпнуць “жывую ваду, абяцаную Хрыстом, адчуць Яго радасць, распазнаць Ягоную прысутнасць, адказаць на Ягон закл?к, а потым ?сц? далей, каб сведчыць Ягоную любо? ? служыць братам” у сва?х параф?ях, гарадах ? вёсках, школах, ун?верс?тэтах ? на працо?ных месцах. “Няхай будзе благаславёны Хрыстус, як? тут, у Тэзэ, як ? ? мног?х ?ншых месцах свайго Касцёла, адкрывае крын?цы для ?с?х падарожн?ка?, прагнучых Яго, як?м? з’я?ляемся мы ?се”, - падкрэсл?? Папа.

Брат Ражэ на працягу жыцця атрыма? шмат прэстыжных м?жнародных узнагарод, а на яго пахаванн? прысутн?чал? тагачасныя прэз?дэнт Герман?? Хорст Кёлер ? м?н?стр ?нутраных спра? Францы? Н?каля Сарказ?. Разв?тальную л?тург?ю ?значал?? кардынал Вальтэр Каспер, старшыня Папскай рады спрыяння хрысц?янскаму адз?нству.

16 жн??ня 2025, 11:28