Ле? XIV: першы месяц пантыф?кату вачыма манах?н?-бенедыктынк?
Аляксандр Амяльчэня - Vatican News
Спо?н??ся ро?на месяц з моманту пачатку пантыф?кату Папы Льва XIV, ? гэта адзначыла сва?м? разважанням? мац? ?гнацыя Анджэл?н?, бенедыктынка ? тэолаг, якая няда?на выступала з медытацыям? падчас С?нода Б?скупа? па с?надальнасц?.
Ура?наважаны ? жэстах ? асцярожны ? словах
"Мяне ?раз?? стыль Папы: ён вельм? ?ра?наважаны ? жэстах ? асцярожна ?зважвае словы. Я бачу глыбокую пераемнасць у асно?ных мэтах: адз?нства, м?р, клопат пра чалавека", - адзначае ?тальянская манах?ня ? сва?м каментары.
У выбары ?мя Ле? бенедыктынка бачыць адсылку да с?лы ? магутнасц?, а таксама рашучасц? ? вернасц?, у суаднясенн? з б?блейск?м "львом з пакалення Юды, вобразам, багатым на значэнне".
У цэнтры цяперашняга пантыф?кату знаходз?цца таксама гало?ная для манастырскай традыцы? тэма супольнасц?, а таксама сацыяльнай адказнасц?.
А?тарытэт як служэнне адз?нству
Адначасова, на думку мац? ?гнацы?, Ле? XIV увасабляе а?тарытэт, разуметы як служэнне адз?нству, у пераемнасц? з вышэйзгаданым С?нодам.
"Гэта не ?ладная наста?н?цкая паз?цыя, а хутчэй уменне спадарожн?чаць ? клапац?цца", - падкрэсл?вае тэолаг, характарызуючы стыль новага Пантыф?ка.
Бенедыктынка прыгадвае высло?е святога А?густына, якое часта па?тарае Папа: "З вам? я хрысц?ян?н, для вас – б?скуп". Гэтыя словы, разам з самастрыманасцю ? клопатам пра аднос?ны, вызначаюць "абяцальны пачатак, складзены з канкрэтных знака? ? глыбокай адданасц? служэнню", - адзначае мац? ?гнацыя Анджэл?н?.