У Ватикан? знову збираються благод?йники Сх?дних Католицьких Церков
о. Тимотей Т. Коцур, ЧСВВ – Ватикан
Ситуац?я у Свят?й Земл? та в Карабаху, дипломатичн? зусилля Святого Престолу в рег?онах Сх?дних Католицьких Церков, де тривають в?йни та душпастирство сх?дних Церков за межами власно? територ??. Такими будуть теми, що розглядатимуться п?д час 97-? пленарно? зустр?ч? Ради орган?зац?й, що допомагають Сх?дним Церквам (ROACO). Про це ?нформу? Дикастер?я для Сх?дних Церков. Наради в?дбуватимуться в?д 24 до 27 червня 2024 року в конгрес-зал? при ос?дку Генерально? кур?? Товариства ?сусового. На ранок 27 червня заплановано зустр?ч з? Свят?шим Отцем.
У пов?домленн? для преси зазнача?ться, що ввечер?, 24 червня, в?дбудеться зас?дання кер?вного ком?тету. Наступного дня кардинал-префект Клауд?о ?уджеротт?, який також ? головою ROACO, в?дслужить Святу Месу в нам?р? жертводавц?в, вв?ряючи також заступництву Пресвято? Богородиц? кра?ни, що страждають в?д в?йн. Перше зас?дання буде присвячене Свят?й Земл?, а пополудн? архи?пископ Пол Р?чард ?алла?ер, Секретар Святого Престолу в справах стосунк?в з державами ? м?жнародними орган?зац?ями, допов?сть про дипломатичн? зусилля Святого Престолу, зокрема, в тому, що стосу?ться Укра?ни, Близького Сходу та Еф?оп??. Врешт?, завдяки внесков? представника Ечм?адзинського Католикосату ВАЦ Преосвященного ?еворка Сарояна, в?дпов?дального за соц?альне служ?ння, буде представлена ситуац?я в Карабахському рег?он?.
У середу центральною темою будуть роздуми на тему «Душпастирська оп?ка католик?в сх?дного обряду, як? живуть за межами територ?? сво?? Церкви: сьогодн?шн? виклики та можливост?». Серед допов?дач?в цього дня буде Преосвященний Борис ?удзяк, Ф?ладельф?йський Митрополит УГКЦ в США.