Abp Fisichella: w Bogu znajdujemy ojca, który nas przygarnia
Krzysztof O?dakowski SJ – Watykan
Papie? Franciszek zach?ca do otwarcia w pi?tek, 29 marca, ko?cio?ów na d?ugie godziny, aby mo?na by?o do?wiadczy? daru mi?osierdzia oraz przyj?? go w sakramencie pojednania. ?24 godziny dla Pana” to czas na adoracj? eucharystyczn? w ciszy, w modlitwie, gdzie ka?dy mo?e odnale?? samego siebie oraz przemy?le? w?asne ?ycie. To globalana inicjatywa dla ca?ego ?wiata, aby odkry? mi?osierdzie Boga. Mówi abp. Rino Fisichella.
Fisichella – przebaczenie znakiem mi?o?ci
Zasi?g inicjatywy ?24 godziny dla Pana” jest coraz szerszy, powi?ksza si? ta ?plama oleju” mi?osierdzia, staje si? ona jakby by?a bez granic. Abp Fisichella zwraca uwag?, ?e zaniedbanie sakramentu pojednania wi??e si? z zapomnieniem o istocie cz?owieczeństwa. Przywrócenie mu nale?nego miejsca jest równoznaczne z u?wiadomieniem sobie, kim jeste?my oraz gdzie jest serce oraz centrum or?dzia ewangelicznego. Zawiera sie ono w s?owach: ?Nawracajcie si? i wierzcie”, odmieńcie swoje ?ycie, a wtedy b?dziecie wiedzieli, ?e stoicie zawsze w obliczu mi?o?ci Boga – podkre?li? w?oski hierarcha.
Dzi?kujemy, ?e przeczyta?a?/e? ten artyku?. Je?li chcesz by? na bie??co zapraszamy do zapisania si? na newsletter klikaj?c tutaj.