杏MAP导航

Пошук

Падчас канан?зацы? ? Ватыкане. ?люстрацыйнае фота Падчас канан?зацы? ? Ватыкане. ?люстрацыйнае фота 

Святы Пасад абвясц?? аб новых канан?зацыях

Падчас а?дыенцы? з кардыналам-дзяржсакратаром П’етра Парал?нам ? арцыб?скупам Эдгарам Пэнья Пара, якая прайшла 24 лютага 2025 года, Святы Айцец зацвердз?? канан?зацыю двух бласла?лёных ? прамульгацыю дэкрэта? аб гера?чнасц? цнота? ? аб ахвяраванн? жыцця пяц? Слуг Божых.

Аляксандр Амяльчэня - Vatican News

Франц?шак дазвол?? Дыкастэры? па справах канан?зацы? апубл?каваць дэкрэты, як?я адкрываюць новую старонку ? г?сторы? Касцёла.

Найбольш значнае рашэнне датычыцца канан?зацы? двух бласла?лёных. Святы Айцец зацвердз?? стано?чыя вын?к? галасавання звычайнай сес?? кардынала? ? б?скупа? – чальцо? Дыкастэры? – наконт канан?зацы? бласла?лёнага Хасэ Грыгорыа Эрнандэса С?снэраса, свецкага верн?ка, народжанага ? венесуэльск?м ?снату 26 кастрычн?ка 1864 года ? памерлага ? Каракасе 29 чэрвеня 1919 года, а таксама бласла?лёнага Бартала Лонга, свецкага верн?ка, народжанага ? ?тальянск?м Лацыяна 10 лютага 1841 года ? памерлага ? Пампеях 5 кастрычн?ка 1926 года.

Бартала Лонга — заснавальн?к санктуарыя ? Пампеях

Бартала Лонга, былы масон, як? вярну?ся да катал?цкай веры, вядомы як заснавальн?к Санктуарыя Мац? Божай Ружанцовай у Пампеях, аднаго з найбольш папулярных месца? паломн?цтва ? ?тал??. Ён прысвяц?? сваё жыццё распа?сюджванню набажэнства да Мац? Божай Ружанцовай ? дабрачыннасц?, ствары?шы прытулк? для дзяцей-с?рот ? дапамагаючы бедным.

Хасэ Грыгорыа Эрнандэс – доктар бедных

Хасэ Грыгорыа Эрнандэс С?снэрас, вядомы як доктар бедных, бы? венесуэльск?м урачом, як? бясплатна лячы? найбольш неабароненыя сла? насельн?цтва. Яго глыбокая вера ? м?ласэрнасць прая?лял?ся ? штодзённым служэнн? хворым ? патрабуючым.

Святы Айцец прыня? рашэнне скл?каць Канс?сторый, на як?м будуць абвешчаны даты канан?зацый гэтых дзвюх выб?тных асоб.

Акрамя таго, Папа зацвердз?? дэкрэты аб ахвяраванн? жыцця двух Слуг Божых: Эм?л?а Джузэпэ Капа?на, дыяцэз?яльнага святара, народжанага 20 красав?ка 1916 года ? амерыканск?м П?лсэне ? памерлага 23 мая 1951 года ? па?ночнакарэйск?м лагеры для ваеннапалонных Пхёктан, ? Сальва Д'Акв?ста, свецкага верн?ка, народжанага ? Неапал? 15 кастрычн?ка 1920 года ? памерлага ? ?тальянск?м Пал?дора 23 верасня 1943 года.

Гера?чныя цноты трох Слуга? Божых

Пантыф?к таксама зацвердз?? дэкрэты аб гера?чнасц? цнота? трох Слуг Божых. Сярод ?х Ма?ра Мантанэр, дыяцэз?яльны святар ? заснавальн?к Кангрэгацы? Сясцёр Варта?н?ц Э?харыстычнага Культу, народжаны ? ?спанск?м Пальма-дэ-Маёрка 6 верасня 1843 года ? памерлы там жа 19 верасня 1915 года; Дыдака Бес?, дыяцэз?яльны святар, заснавальн?к Кангрэгацы? Сясцёр Дам?н?канак Мац? Божай Ружанцовай, народжаны 5 лютага 1856 года ? ?тальянск?м ?ола ? памерлы там жа 25 мая 1919 года; ? Кунегонда С?вец, свецкая верн?ца, народжаная 28 мая 1876 года ? польскай Стрышаве ? памерлая там жа 27 чэрвеня 1955 года.

Усе гэтыя рашэнн? з'я?ляюцца важным крокам у працэсах беатыф?кацы? ? канан?зацы? асоб, як?я сва?м жыццём сведчыл? аб Евангелл? Езуса Хрыста.

25 лютага 2025, 12:08