8 кастрычн?ка – 30-годдзе Сусветных сустрэч сем’я?
Аляксандр Панчанка - Vatican News
Нагодай для заснавання Сусветных сустрэч сем’я? ста? М?жнародны дзень сем’?, як? ? той час праходз?? пад эг?дай Арган?зацы? Аб’яднаных Нацый. Касцёл тады вырашы? далучыцца да гэтай глабальнай ?н?цыятывы ? сабраць сем’? з розных кра?н свету ? Вечным горадзе.
На працягу апошн?х трох дзесяц?годдзя? адбылося дзесяць Сусветных сустрэч сем’я?. Тройчы яны праводз?л?ся ? Рыме – у 1994, 2000 ? 2022 гадах. У 1997 годзе форум прайшо? у Рыа-дэ-Жанейра (Браз?л?я), у 2003 – у Ман?ле (Ф?л?п?ны), у 2006 – у Валенс?? (?спан?я), у 2009 – у Мех?ка (Мекс?ка), у 2012 – у М?лане (?тал?я), у 2015 – у Ф?ладэльф?? (ЗША), а ? 2018 – у Дубл?не (?рландыя).
Сустрэча з самым масавым удзелам верн?ка? адбылася ? Валенс??. У заключнай святой ?мшы, якую Бэнэдыкт XVI цэлебрава? у гэтым ?спанск?м горадзе, брал? ?дзел каля 2 м?льёна? п?л?грыма?.
У 2022 годзе Франц?шак вырашы? змян?ць фармат форума ? зраб?ць яго дэцэнтрал?заваным?. Да такога рашэння яго падштурхнула пандэм?я COVID-19, кал? здзяйсняць падарожжы было немагчыма, але мног?я сем’? адчувал? патрэбу сабрацца разам. Цяпер сустрэчы праводзяцца адначасова ва ?с?х дыяцэз?ях свету, даючы магчымасць сем’ям, як?я не могуць адправ?цца ? далёкую паездку, супольна перажыць моманты радасц? ? мал?твы ? сва?х мясцовых Касцёлах. Бл?жэйшы форум запланаваны на 2028 год.
Ян Павел ?? даручы? арган?зацыю Сусветных сустрэч сем’я? Папскай радзе па справах сям’?, якую заснава? у 1981 годзе. У ходзе рэформы Рымскай куры? ? 2018 годзе гэта структура ?вайшла ? склад новастворанай Дыкастэры? па справах свецк?х, сям’? ? жыцця, якая адказвае за правядзенне м?жнароднай сямейнай падзе? ? нашы дн?. З нагоды юб?лею гэта ватыканскае ведамства падрыхтавала 10-хв?л?нны дакументальны ф?льм, прыгадваючы г?сторыю ? самыя яскравыя моманты Сусветных сустрэч сем’я?.