杏MAP导航

Пошук

2023.10.26 Josaphat Kuntsevich

400-годдзе мучан?цтва святога Язафата Кунцэв?ча згадаюць у Рыме

Даследчык? постац? Язафата Кунцэв?ча з розных кра?н свету збяруцца ? Рыме з нагоды 400-годдзя мучан?цкай смерц? гэтага апостала хрысц?янскага адз?нства. Святы бы? заб?ты 12 л?стапада 1623 года ? В?цебску.

Аляксандр Панчанка - Vatican News

13-14 л?стапада 2023 года ? Папск?м усходн?м ?нстытуце пройдзе м?жнародная канферэнцыя на тэму: Самасвядомасць ? культ: тэалаг?чнае, культурнае ? г?старычнае вымярэнне Язафата Кунцэв?ча. Форум адбудзецца пад патранажам Вярхо?нага Арх?еп?скапа К?ева-Гал?цкага Святаслава Ша?чука, прадстаяцеля Укра?нскай Грэка-Катал?цкай Царквы. З уступным словам да яго ?дзельн?ка? звернецца кардынал Кла?дыё Гуджэроц?, прэфект Дыкастэры? па справах Усходн?х Цэрква?.

Чатыры сес?? канферэнцы? будуць прысвечаны розным аспектам г?сторы? грэка-катал?цкай К?е?скай, Гал?цкай ? ?сяе Рус? М?трапол??, канан?зацыйнаму працэсу Язафата Кунцэв?ча, тэалаг?чным, пастырск?м ? г?мнаграф?чным аспектам яго ?шанавання, культу святога ? аг?яграф?? ? ?канаграф??. З дакладам? выступяць укра?нск?я, польск?я, л?то?ск?я, беларуск?я, нямецк?я, амерыканск?я даследчык? з розных навуковых цэнтра? ? ?н?верс?тэта? свету.

У рамках канферэнцы? яе ?дзельн?к? наведаюць выставу пад назвай Каб усе был? адно. 400-годдзе мучан?цтва святога Язафата Кунцэв?ча, якая 20 кастрычн?ка 2023 года была адкрыта ? Папск?м Грыгарыянск?м ун?верс?тэце па ?н?цыятыве Пасольства Л?твы пры Апостальскай Стал?цы ? Суверэнным Мальтыйск?м Ордэне. На ёй прадста?лены некальк? дзясятка? кашто?ных экспаната?, сярод як?х м?тра Язафата Кунцэв?ча, яго аф?цыйны канан?зацыйны абраз, малавядомая ?кона, якая прадста?ляе пакл?канне святога, партрэты яго бл?жэйшых паплечн?ка?.

Адкрыццё выставы з нагоды 400-годдзя мучан?цтва святога Язафата Кунцэв?ча
Адкрыццё выставы з нагоды 400-годдзя мучан?цтва святога Язафата Кунцэв?ча

У адкрыцц? экспаз?цы? бра? удзел кардынал Курт Кох, прэфект Дыкастэры? спрыяння хрысц?янскаму адз?нству. М?ж ?ншым ён нагада?, што святы Язафат Кунцэв?ч прысвяц?? сябе служэнню адз?нству пам?ж Катал?цк?м Касцёлам ? Правасла?най Царквой, згодна з пажаданнем Хрыста, “каб усе был? адно”. “Жыццё ? дзейнасць святога мучан?ка Язафата паказваюць нам, што наследаванне Езуса Хрыста, нават сёння можа ?ключаць у сябе мучан?цтва, якое з’я?ляецца сведчаннем любов? ? адз?нства”, - дада? ватыканск? ?ерарх, выказваючы спадзяванне, што мучан?к? з неба дапамогуць хрысц?янам прыйсц? да до?гажаданай еднасц?.

Кардынал Курт Кох (справа) ? арцыб?скуп В?ленск? Г?нтарас Грушас (злева)
Кардынал Курт Кох (справа) ? арцыб?скуп В?ленск? Г?нтарас Грушас (злева)

Выстава, прысвечаная 400-годдзю мучан?цкай смерц? святога Язафата Кунцэв?ча, будзе праходз?ць у Папск?м Грыгарыянск?м ун?верс?тэце ? Рыме да 20 л?стапада 2023 года. Уваход на яе вольны.

26 кастрычн?ка 2023, 11:36