杏MAP导航

Пошук

?люстрацыйнае фота ?люстрацыйнае фота 

25-годдзе адгартацы? св. Яна Па?ла ?? Vita Consecrata

“Сведк? прыгажосц? Бога” – пад так?м загало?кам 25 сакав?ка 2021 г. было абнародавана пасланне кардынала Жуана Браз дэ Ав?са з нагоды 25-годдзя Апостальскай адгартацы? св. Яна Па?ла ?? Vita Consecrata.

Прэфект Кангрэгацы? па справах ?нстытута? кансэкраванага жыцця ? Таварыства? апостальскага жыцця нагада?, што ва ?мовах пандэм?? каронав?руса кансэкраваныя асобы ? першую чаргу пакл?каны абудз?ць у людзях пачуццё надзе?.

Кардынал за?важы?, што Vita Consecrata была абнародавана ? перыяд вял?кай нявызначанасц?, у кантэксце “вадкага грамадства, размытай тоеснасц? ? аслаблення пачуцця прыналежнасц?”. Уражвае, аднак, што ? дакуменце “?дэнтычнасць кансэкраванага жыцця” акрэсл?ваецца, як “?кона перамененага Хрыста, Як? адкрывае хвалу ? абл?чча Айца ? светлым ззянн? Духа”.

Св. Ян Павел ?? нагадвае, што кансэкраванае жыццё грунтуецца на ?дэ? аднос?н. Ён падкрэсл?вае, што зба?ленне прыходз?ць праз жыццё людзей, як?я бяруць на сябе цяжар ?ншых, праз сведчанне братэрства, праз святасць “не самотных дасканалых асоб, але бедных грэшн?ка?, як?я штодзённа падзяляюць ? дораць м?ласэрнасць ? разуменне”.

Кансэкраванае жыццё не супрацьпаста?ляе сябе кашто?насцям свету ? ?сеагульнай празе шчасця, але сведчыць сабой, што беднасць, цнатл?васць, паслухмянасць маюць вял?кую гуман?стычную с?лу, з’я?ляецца сапра?днай чалавечай экалог?яй, дае сэнс ? ра?навагу жыццю, гармон?ю ? свабоду ? аднос?нах з рэчам?, захо?вае ад зло?жывання?, стварае братэрства, дорыць прыгажосць, - падкрэсл?? кардынал Браз дэ Ав?с.

Прэфект закл?ка? кансэкраваных асоб мець Боск?я пачуцц? “паслухмянага Сына, Слуг?, Як? пакутуе, ? няв?ннага Ягняц?”, абуджаць у сабе, а ? першую чаргу ? сва?х сучасн?ках, цягу да таго, што з’я?ляецца прыгожым ? сапра?дным.

25 сакав?ка 2021, 13:00