Папа Ле? XIV: праграма першых дзён пантыф?кату
Аляксандр Амяльчэня - Vatican News
К?ра?н?к Залы Друку Святога Пасада паведам?? аб граф?ку першых аф?цыйных мерапрыемства? новаабранага Папы Льва XIV. Ужо за?тра, 9 мая 2025 года, новы Пантыф?к узначал?ць, у адпаведнасц? з традыцыяй, святую ?мшу ? С?кстынскай капэле разам з Калег?яй кардынала?. Урачыстая л?тург?я распачнецца ? 11.00.
У нядзелю, 11 мая 2025 года, Пантыф?к зно? з'яв?цца на цэнтральнай лоджы? ватыканскай баз?л?к?, каб узначал?ць вел?кодную мал?тву “Уладарка неба” (Regina Coeli) у 12.00. Гэта будзе першы нядзельны мал?то?ны зварот новага Папы да верн?ка? ? п?л?грыма?, як?я збяруцца на Плошчы Святога Пятра.
Акрамя таго, як паведам?? Матэа Брун?, у панядзелак, 12 мая 2025 года, у 10.00 у ватыканскай Зале Па?ла VI адбудзецца а?дыенцыя Пантыф?ка для прадста?н?ко? сродка? масавай ?нфармацы?, як?я распавядал? ?сяму свету пра гэтыя насычаныя падзеям? дн?.
Чакаецца, што ? бл?жэйшыя дн? будзе абвешчана таксама дата ?рачыстай ?на?гурацыйнай ?мшы, падчас якой Папа Ле? XIV аф?цыйна распачне сваё служэнне як Б?скуп Рыма ? Пастыр Па?сюднага Касцёла.