Франц?шак: валанцёры вырошчваюць парастк? новага чалавецтва
Аляксандр Амяльчэня - Vatican News
"Кал? Езус уваходз?ць у пустыню, адбываецца рашучая змена: месца ц?шын? станов?цца асяроддзем слухання", - адзначы? Франц?шак. Ён дада?, што гэта слуханне падвяргаецца выпрабаванню, бо трэба выбраць, каго слухаць з двух зус?м супрацьлеглых галасо?.
Святы Айцец звярну? увагу на тры аспекты спакусы Езуса ? нашай: пачатак, спосаб ? вын?к. Ён падкрэсл??, што Зба?ца свядома ?вайшо? у пустыню, паслухмяна нак?ро?ваючыся за Духам Святым. "Пан ?дзе ? пустыню не з прычыны смеласц?, каб паказаць, накольк? Ён моцны, але з сыно?скай адданасцю Духу Айца, чыё к?ра?н?цтва Ён хутка прымае", - растлумачы? Пантыф?к.
У той жа час, нашы спакусы часта застаюць нас знянацку. "Зло папярэдн?чае нашай свабодзе, псуе яе ?нтымна як унутраны цень ? пастаянная пастка", - звярну? увагу Святы Айцец.
Пантыф?к выказа? удзячнасць валанцёрам, як?я прыбыл? ? Рым на юб?лейнае паломн?цтва. "Я вельм? ?дзячны вам, дараг?я, бо па прыкладзе Езуса вы служыце бл?жняму, не выкарысто?ваючы яго", - сказа? Папа. Ён падкрэсл??, што ?х самаадданасць ул?ваецца надзеяй ва ?сё грамадства.
"У пустынях убоства ? адз?ноты стольк? малых жэста? бескарысл?вага служэння дазваляюць раскв?тнець парасткам новага чалавецтва: гэта той сад, пра як? мары? ? працягвае марыць для ?с?х нас Бог", - заключы? Франц?шак.
Так?м чынам, Пантыф?к закл?ка? верн?ка? распачаць Вял?к? пост, ?дучы за Хрыстом праз пустыню ? пераадольваючы спакусы з Яго дапамогай. Ён таксама натхн?? валанцёра? працягваць свае намаганн?, падкрэсл?ваючы важнасць бескарысл?вага служэння ? сучасным свеце.