杏MAP导航

Пошук

55 гадо? таму Франц?шак атрыма? прэзб?тэрскае пасвячэнне

13 снежня 2024 года Святы Айцец адзначы? 55-ю гадав?ну свайго святарскага пасвячэння, якое адбылося ? 1969 годзе. До?г? духо?ны шлях Хорхэ Марыё Бэргол?а распача?ся, кал? яму было 17 гадо?.

Марыя Валодз?на - Vatican News

21 верасня 1953 года падчас споведз? ? сваёй параф?? 17-гадовы аргенц?нск? студэнт адчу? моцнае духо?нае пакл?канне. Менав?та гэты момант ста? пераломным у яго жыцц?. Гэта бы? дзень л?тург?чнага ?спам?ну святога Мацвея – грэшн?ка ? мытн?ка, якога Езус пакл?ка? стаць апосталам. У Аргенц?не ? той дзень святкавалася студэнцкае свята, ? перад тым, як адправ?цца на ?рачыстасц?, Хорхе Марыё зайшо? у касцёл ? сустрэ? там святара, з як?м не бы? знаёмы. Ён адчу? неабходнасць паспавядацца. "Я адчу?, што Нехта чака? мяне. Ён до?га чака? мяне. Пасля споведз? я адчу?, што нешта змян?лася. Я не бы? так?м як раней. Я быццам пачу? голас, пакл?канне: я бы? перакананы, што пав?нен стаць святаром", - распавяда? пазней, у 2013 годзе, Папа.

У 21 год Бэргол?а паступ?? у сем?нарыю ? абра? Таварыства Езуса. 13 снежня 1969 года ? Буэнас-Айрэсе б?скуп Рамон Хасэ Кастэлана пасвяц?? яго ? святары.

Сва?м б?скупск?м, а затым ? папск?м, дэв?зам Франц?шак абра? словы Miserando atque eligendo (Зл?тава?шыся, абра? яго) з казання сярэднявечнага прапаведн?ка Беды Вялебнага пра евангельск? эп?зод пакл?кання святога Мацвея. Сам Папа не раз пара?но?ва? сваё пакл?канне з б?блейскай г?сторыяй пра пакл?канне мытн?ка, згадваючы знакам?ты твор Караваджа Пакл?канне святога Мацвея, як? захо?ваецца ? касцёле Сан-Лу?джы-дэ?-Фрэнчэз? ? Рыме.

"Пакл?канне святога Мацвея", Караваджа
"Пакл?канне святога Мацвея", Караваджа   (Diego Fiore, All rights reserved)
14 снежня 2024, 10:38