杏MAP导航

Пошук

13 ключо?: Папа благаслав?? праект буда?н?цтва дамо? для бедных

У Сусветны дзень бедных 17 л?стапада 2024 года Франц?шак благаслав?? трынаццаць с?мвал?чных ключо? Юб?лейнага праекту па забеспячэнн? жыллём маламаёмасных сем’я? на пяц? кантынентах.

Марыя Валодз?на - Vatican News

Цырымон?я адбылася ? баз?л?цы святога Пятра. Пантыф?к благаслав?? трынаццаць ключо?, як?я с?мвал?зуюць в?нцэнцыянскую ?н?цыятыву 13 дамо?. Праект рэал?зуецца Альянсам па барацьбе з беспрытульнасцю FamVin, якая аб’ядно?вае духо?ных паслядо?н?ка? святога В?нцэнта дэ Поля ? розных кра?нах свету. У 1643 годзе гэты святы заснава? трынаццаць дамо? для вул?чных дзяцей у Парыжы. Дамы давал? дзецям не тольк? прытулак, але ? адукацыю ? жыццёвыя навык?.

Ключы, як?я благаслав?? Папа, с?мвал?зуюць дамы ? трынаццац? кра?нах на пяц? кантынентах: у С?ры?, А?страл??, Браз?л??, Камбоджы, Цэнтральнаафрыканскай Рэспубл?цы, Чыл?, Коста-Рыцы, ?тал??, Сенегале, Танзан??, Тонга, Вял?кабрытан?? ? Укра?не. У некаторых кра?нах, напрыклад, у Вял?кабрытан??, гаворка ?дзе пра адз?н шматсямейны будынак. У С?ры?, да якой Папа Франц?шак праяв?? асабл?вую бл?зкасць, плануецца пабудаваць трынаццаць дамо? у Дамаску ? Хомсе.

Плануецца, што на працягу наступнага Юб?лейнага года сем'?, як?я ?дзельн?чаюць у праекце, наведаюць Ватыкан, каб атрымаць ключы ад сва?х новых дамо?.

“Мы спадзяемся, што ?н?цыятыва натхн?ць ?ншых у Касцёле на падобныя намаганн?", - зазначы? каардынатар Альянса FamVin Марк МакГрыв?.

17 л?стапада 2024, 11:47