杏MAP导航

Пошук

Франц?шак падчас сустрэчы з м?грантам? на Лампедузе Франц?шак падчас сустрэчы з м?грантам? на Лампедузе 

10 гадо? таму Папа паеха? на Лампедузу – востра? м?гранта?

Першае пастырскае падарожжа за межы Рыма пасля абрання, за выключэннем в?з?ту да свайго папярэдн?ка Бэнэдыкта XVI у Кастэль Гандольфа, Франц?шак здзейсн?? на востра? Лампедуза ? М?жземным моры.

Аляксандр Амяльчэня - Vatican News

Ён прыбы? туды 8 л?пеня 2013 года, моцна ?схваляваны чарговым караблекрушэннем, каб памал?цца за м?гранта? з Афрык?, як?я заг?нул? ? моры, наведаць тых, хто выжы?, падбадзёрыць астра?чан ? звярнуцца да ?с?х з закл?кам клапац?цца пра брато? ? сясцёр, як?я знаходзяцца ? с?туацы? крайняй беднасц?.

Прайшло 10 гадо? з дня цвярозага ? стрыманага в?з?ту, пра як? тагачасны к?ра?н?к Залы Друку Святога Пасада, ксёндз Федэрыка Ламбардз? абвясц?? усяго за сем дзён да яго правядзення.

Франц?шак правё? на Лампедузе асобную сустрэчу з м?грантам?, ушанава? памерлых пусканнем вянка ? марск?я хвал? ? цэлебрава? святую ?мшу, падчас якой падкрэсл??, што сёння мы часта губляем пачуццё братэрскай адказнасц?, трапляем у крывадушнасць святара ? лев?та, пра як?х Езус кажа ? прыпавесц? пра М?ласэрнага Самаран?на: “культура дабрабыту прымушае нас думаць тольк? пра сябе, роб?ць нас неадчувальным? да крыка? ?ншых, прымушае нас жыць у мыльных бурбалках, прыгожых, але н?кчэмных, ?люз?яй пустэчы, часовасц?, якая вядзе да абыякавасц? да ?ншых, нават больш – да глабал?зацы? абыякавасц?. (...) Мы прызвыча?л?ся да пакут бл?жняга, гэта нас не датычыць, не ц?кав?ць, гэта не наша справа”.

Падчас той гам?л?? Святы Айцец звярну? увагу на тое, што “мара быць магутным, быць вял?к?м, як Бог, больш за тое, мара быць Богам, вядзе да ланцуга памылак, як? з'я?ляецца ланцугом смерц?, вядзе да прал?цця крыв? брата”. Ён дада?, што сёння ?се мы “перастал? быць уважл?вым? да свету, у як?м жывём, не клапоц?мся, не беражом тое, што Бог ствары? для ?с?х, мы нават не здольныя берагчы адно аднаго”.

На думку Франц?шка, сучаснае грамадства забылася пра тое, што такое плач, глабал?зацыя абыякавасц? пазбав?ла нас здольнасц? плакаць. Дзесяць гадо? таму ён закл?ка? прас?ць прабачэння ? Бога "за абыякавасць да шматл?к?х брато? ? сясцёр”, за тых, хто "замкну?ся ва ?ласным дабрабыце, як? вядзе да анестэз?? сэрца”. Гэта не страц?ла сваёй актуальнасц? ? сёння.

08 л?пеня 2023, 11:58