5,5 м?льёна П?л?грыма? Надзе?: Рым б'е рэкорды ? Юб?лейны год
Аляксандр Амяльчэня - Vatican News
Больш за 5,5 м?льёна П?л?грыма? Надзе? прыбыл? ? Рым у першыя пяць месяца? Юб?лейнага 2025 года, паведам?ла ?тальянская арган?зацыя "Cattolica per il Turismo". Асабл?вай папулярнасцю карыстаюцца пешыя п?л?грымк? да Вечнага горада, як паведамляе Марына Тамаро з ?тальянскай рэдакцы? Vatican News.
Юб?лей 2025 года непары?на звязаны са смерцю Франц?шка ? пачаткам пантыф?кату Льва XIV
Даныя был? прадста?лены на канферэнцы? ? Рыме ? Катал?цк?м ун?верс?тэце Найсвяцейшага Сэрца. Акрамя ?жо зарэг?страваных п?л?грыма?, чакаецца ?х вял?к? прыток з 28 л?пеня па 3 жн??ня, кал? Рым будзе прымаць Юб?лей Моладз?. Сюды адначасова можа прыбыць да м?льёна верн?ка?.
Даследаванне паказала, што Юб?лейны год уплывае не тольк? на Рым. У раёнах В?тэрба ? Тусцыя, а таксама ? суседн?х рэг?ёнах – Кампан?? (Неапаль) ? Умбры? (Ас?з?) – таксама адзначаецца рост колькасц? п?л?грыма?.
Ад клас?чных верн?ка? да свядомых даследчыка?: чатыры тыпы сучасных п?л?грыма?
Мас?ма Скальён?, каардынатар даследавання?, вылучы? чатыры тыпы сучасных п?л?грыма?: клас?чны (наведвае баз?л?к?), канцэмпляты?ны (шукае духо?нага зац?шша), энтуз?яст (успрымае п?л?грымку як ц?кавую прыгоду) ? свядомы даследчык (шукае а?тэнтычнага досведу).
Даследчык? адзначаюць, што вясновы паломн?цк? п?к бы? звязаны са смерцю Папы Франц?шка, канклавам ? першай ?мшой Папы Льва XIV.
Каб убачыць купал Баз?л?к? Святога Пятра здалёк – непа?торнае хваляванне
Асабл?вую ?вагу прыцягвае шлях “Via Francigena” – старажытны п?л?грымск? маршрут да?жынёй каля 2000 к?ламетра?, як? праходз?ць праз чатыры кра?ны: Англ?ю, Францыю, Швейцарыю ? ?тал?ю. "Колькасць п?л?грыма?, як?я пешшу нак?ро?ваюцца да маг?лы святога Пятра, пастаянна расце", - адзначы? Лука Бруск?, дырэктар Е?рапейскага таварыства “Via Francigena”.
Большасць п?л?грыма? ?дуць апошн?я 100 к?ламетра?, пачынаючы з В?тэрба, праходзячы штодня каля 20 к?ламетра? ? начуючы ? кляштарах. "Гэтыя дн? пешай вандро?к? становяцца момантам духо?нага пошуку, як? часта дае новую перспектыву ? штодзённым жыцц?", - за?важы? Бруск?.
Сярод пешых п?л?грыма? усё часцей сустракаюцца людз? з высокааплатным? прафес?ям?, як?я шукаюць духо?нага абна?лення.