杏MAP导航

Пошук

Падчас першай С?надальнай асамбле? Касцёла ? ?тал?? Падчас першай С?надальнай асамбле? Касцёла ? ?тал??  (? CEI)

Тысяча дэлегата? збяруцца ? Ватыкане на с?надальную асамблею

З панядзелка 31 сакав?ка 2025 года больш за тысячу дэлегата? з ус?х ?тальянск?х дыяцэз?й збяруцца ? Ватыкане на другую С?надальную асамблею, каб абмеркаваць прапановы па м?с?янерскаму абна?ленню Касцёла ? ?тал??.

Аляксандр Амяльчэня - Vatican News

Кардынал Матэа Дзуп?, старшыня ?тальянскага еп?скапату, падкрэсл?? важнасць гэтага моманту: "Мы пакл?каны да г?старычнай адказнасц?, якая заключаецца ? тым, каб прыняць плён нашай супольнай працы за гэтыя гады ? ператварыць яго ? канкрэтныя, эфекты?ныя душпастырск?я рашэнн?".

?ерарх таксама адзначы?, што не сам? дакументы ц? мерапрыемствы змяняюць жыццё Касцёла, а людз? са сва?м? матывацыяй, поглядам? ? выбарам.

Асамблея будзе засяроджана на трох вымярэннях душпастырскага навяртання: абна?ленне м?с?янерскага мыслення ? душпастырскай практык?, м?с?янерская фармацыя ахрышчаных у веры ? жыцц?, а таксама сумесная адказнасць у м?с?? ? к?раванн? супольнасцю.

У мног?х дыяцэз?ях ужо адбыл?ся падрыхто?чыя сустрэчы ? абмеркаванн?. Б?скуп Антан?на Распанц? з Ачырэале падсумава? вын?к? працы ? сваёй дыяцэз??: "Мы рухаемся да больш Касцёла, дзе кожны мае свой голас, дзе супольнасць з'я?ляецца гало?ным дзеючым суб’ектам ? нясе адказнасць разам".

Праграма асамбле? ?ключае мал?то?ныя моманты, пленарныя сес??, працу ? групах ? юб?лейнае паломн?цтва да Баз?л?к? Святога Пятра. Заключным акцэнтам стане прадста?ленне, галасаванне ? перадача б?скупам тэксту Прапано?, як?я вызначаць напрамк? для будучых рашэння? у мясцовых Касцёлах ? структурах ?тальянскай б?скупскай канферэнцы?.

Гэтая падзея закл?кана стаць важным крокам у працэсе с?надальнага шляху Касцёла ? ?тал??, як? ?мкнецца да больш акты?нага ?дзелу верн?ка? у жыцц? ? м?с?? супольнасц?.

30 сакав?ка 2025, 13:30