杏MAP导航

Пошук

Кардынал Крыстаф Шонбарн падчас ?мшы Кардынал Крыстаф Шонбарн падчас ?мшы  (SCHOENLAUB)

Кардынал Шонбарн узначал?ць беатыф?кацыю эстонскага мучан?ка

17 мая 2025 года ? Тал?не адбудзецца беатыф?кацыя арцыб?скупа Эдуарда Проф?тл?ха, як? заг?ну? у савецкай нявол?. Цырымон?ю ?значал?ць кардынал Крыстаф Шонбарн.

Аляксандр Амяльчэня - Vatican News

Як паведамляе Тал?нская дыяцэз?я, Франц?шак даручы? правесц? цырымон?ю беатыф?кацы? эстонскага арцыб?скупа-мучан?ка кардыналу Крыстафу Шонбарну з Вены. У снежн? 2024 года Папа прызна? мучан?цтва езу?та, як? паходз?? з нямецкай дыяцэз?? Трэв?р.

"Мы аддаём дан?ну паваг? арцыб?скупу Эдуарду Проф?тл?ху як гера?чнаму сведку веры ? часы савецкага пераследу, як? адда? жыццё, каб застацца верным Хрысту", - адзначы? Б?скуп Тал?на Ф?л?п Жан-Шарль Журдан, падкрэсл?ваючы, што дэв?зам будучага бласла?лёнага был? словы Вера ? м?р.

Арцыб?скуп Проф?тл?х нарадз??ся ? 1890 годзе ? Б?рэсдорфе ? Рэйнланд-Пфальцы. З 1930 года ён служы? пробашчам у Тал?не, а ? ма? 1931 года бы? прызначаны апостальск?м адм?н?стратарам ? Эстон??. У 1936 годзе ён атрыма? б?скупскае пасвячэнне ? тытул арцыб?скупа.

Падчас Другой сусветнай вайны, пасля анекс?? Эстон?? Савецк?м Саюзам у 1940 годзе, арцыб?скуп адмов??ся ад магчымасц? вярнуцца ? Герман?ю ? заста?ся са сваёй паствай. У 1941 годзе ён бы? арыштаваны ? асуджаны да смяротнага пакарання праз расстрэл у К?раве ? Рас??. 22 лютага 1942 года арцыб?скуп памёр у турме яшчэ перад выкананнем прысуду.

Беатыф?кацыя арцыб?скупа Проф?тл?ха стане першай у г?сторы? Катал?цкага Касцёла ? Эстон?? ? адной з першых у кра?нах Па?ночнай Е?ропы з XVI стагоддзя. Беатыф?кацыйны працэс, як? пача?ся ? 2003 годзе, з'я?ляецца сведчаннем прызнання Касцёлам выключнага жыцця ? вернасц? Богу гэтага пастыра.

12 лютага 2025, 11:20