Тыдзень у Беларус? – важнае
Павел М?цкев?ч – спецыяльна для Vatican News
У Навагрудку праходзяць рэкалекцы? пакаяння за Беларусь. З 30 жн??ня па 1 верасня 2024 года ? касцёле святога Арханёла М?хала сабрал?ся свецк?я верн?к?, духавенства, кансэкраваныя асобы. У праграме рэкалекцый – ?сяночныя адарацы?, канферэнцы?, п?л?грымка пакаяння ва Уселюб да Мац? Божай Новага Жыцця, Крыжовы шлях ? ?ншыя набажэнствы. Удзельн?кам прапанавал? здзяйсняць у час рэкалекцый пост на вадзе або на вадзе ? хлебе.
Беларуск?я верн?к? ? В?льн? зладз?л? параф?яльны фэст. 25 жн??ня 2024 года на свята супольнасц? беларуск?х катол?ка? пры касцёле святога Барталамея запрас?л? беларускую правасла?ную супольнасць Канстанц?нопальскага Патрыярхату ? В?льн?, а таксама гасцей з Беларус?. Падчас святой ?мшы касцёл бы? запо?нены верн?кам?, а пасля Э?харысты? зладз?л? сумесны п?кн?к.
У Лядску з удзелам ?ерарха? адзначыл? 600-гадовы юб?лей параф??. 24 жн??ня 2024 года ?рачыстасць юб?лею параф?? святога Стан?слава, б?скупа ? мучан?ка пачалася тэатрал?заваным прадста?леннем, заснаваным на фактах з г?сторы? параф??, якое падрыхтавал? дзец?. Цэлебрацыю святой ?мшы ?значал?? б?скуп Гродзенск? Аляксандр Кашкев?ч разам з каад’ютарам б?скупам Уладз?м?рам Гуляем, генеральным в?карыем М?нска-Маг?лё?скай арх?дыяцэз?? б?скупам Юрыем Касабуцк?м, Апостальск?м адм?н?стратарам для грэка-катол?ка? у Беларус? арх?мандрытам Сяргеем Гаекам.
Мастацк? пленэр адбы?ся ? Дру?. 25 жн??ня 2024 года ? кляштары пры касцёле зладз?л? выставу работ васьм? мастако?, як?я ?дзельн?чал? ? сёлетн?м пленэры, мэта якога – наладжванне дыялогу пам?ж рэл?г?яй ? мастацтвам. Цяперашн? пробашч параф?? ксёндз Вячасла? Адамов?ч працягну? гэтую ?н?цыятыву былога пробашча ксяндза Сяргея Сурынов?ча, як? штогод арган?зо?ва? у Дру? мастацк?я пленэры, пачынаючы з 2015 года.
Велап?л?грымку ? Бялын?чы здзейсн?л? верн?к? з Гродна. Група на чале з сястрой Марленай з Шанштацкага ?нстытуту Сясцёр Мары? ? ?ндыв?дуальным парадку п?л?грымавал? на роварах ад гродзенскай катэдры ? параф?ю Мац? Божай Бялын?цкай. Працягласць шляху склала каля 500 к?ламетра?. Ля цудадзейнага абраза Найсвяцейшай Панны Мары? ? Бялын?чах гродзенск?я верн?к? склал? ?нтэнцы? – свае ? тых людзей, як?я прас?л? аб мал?тве.
У Слон?ме прайшо? XX турн?р па м?н?-футболе памяц? святога Яна Па?ла II. 26 жн??ня 2024 года ? спаборн?цтвах узял? ?дзел 20 каманд з параф?й з ус?х дыяцэз?й Беларус?, а агульная колькасць удзельн?ка? перавыс?ла па?тары сотн?. Пераможца? вызначыл? ? трох катэгорыях, у кожнай камандзе был? вызначаны лепшыя гульцы, як?я таксама атрымал? ?знагароды ад спонсара.
Падрыхтавана паводле grodnensis.by, catholic.by ? ?ласнай ?нфармацы?.