杏MAP导航

Пошук

2023.05.27   tydzien belarus

Тыдзень у Беларус? – важнае

Агляд найбольш значных падзей, як?я адбыл?ся ? Катал?цк?м касцёле ? Беларус? на гэтым тыдн?, падрыхтавала Беларуская рэдакцыя Vatican News. Прапануем вашай увазе самае важнае з жыцця беларуск?х катол?ка?.

Павел М?цкев?ч – спецыяльна для Vatican News

Будсла?ск?я ?рачыстасц? прайшл? з удзелам папскага легата арцыб?скупа Кла?дыё Гуджэроц?. Спецыяльны пасланн?к Франц?шка цэлебрава? цэнтральную святую ?мшу ? Нацыянальным санктуары? 1 л?пеня 2023 года. На ?рачыстасцях, як?я был? сёлета прысвечаны 25-годдзю каранацы? абраза Мац? Божай Будсла?скай, традыцыйна прыбыл? тысячы п?л?грыма? з усёй Беларус?, мног?я – пешшу. Э?харыстыю для ?х цэлебрава? б?скуп В?цебск? Алег Буткев?ч, а начную святую ?мшу, якая адбылася пасля ?рачыстай працэс??, – М?трапал?т М?нска-Маг?лё?ск? арцыб?скуп Юзаф Стане?ск?.

Напярэдадн? пасланн?к Папы Франц?шка правё? сустрэчы з беларуск?м еп?скапатам ? м?н?страм замежных спра?. Таксама арцыб?скуп Кла?дыё Гуджэроц? прыня? удзел ва ?рачыстым прыёме з нагоды адз?наццатай гадав?ны пантыф?кату Святога Айца. Гэту сустрэчу, акрамя катал?цкага духавенства, наведал? прадста?н?к? ?ншых канфес?й ? рэл?г?й, дыпкорпусу ? дзяржа?най улады. А падчас сустрэчы з б?скупам? папск? легат запэ?н?? ?х ? асабл?вай бл?зкасц? Святога Айца, як? памятае пра катол?ка? у Беларус?, ведае пра тыя складанасц?, як?я перажывае мясцовы Касцёл, ? мол?цца за яго.

Звыш 300 удзельн?ка? руху Маргарытка сустрэл?ся ? Тракелях. 24 чэрвеня 2023 года ? санктуары? Гродзенскай дыяцэз?? Мац? Божай Каралевы нашых сем’я? адбылася сустрэча члена? мал?то?ных груп гэтага апостальскага руху. Дыяцэз?яльны мадэратар руху ксёндз Ян Рамано?ск? ? казанн? падчас святой ?мшы падкрэсл??, што дзякуючы падтрымцы верн?ка? кожны святар адчувае сябе мацнейшым, больш трывалым духо?на. Ён дада?, што мал?тва – гэта с?ла, моц, суцяшэнне, падтрымка ? дар.

П?л?грымку ? Ватыкан здзейсн?л? параф?яне Чырвонага касцёла ? М?нску. У складзе беларускай дэлегацы? яны ?дзельн?чал? ? агульнай а?дыенцы? Папы Франц?шка 28 чэрвеня 2023 году, падчас якой ён благаслав?? збор найбольш шанаваных у Беларус? марыйных абразо?. На плошчы святога Пятра хор параф?? святога Сымона ? святой Алены выкана? спевы, а параф?яне мал?л?ся за Радз?му, за Касцёл у Беларус? ? хутчэйшае адна?ленне параф?яльнага жыцця ? святын?, закрытай ужо звыш 9 месяца?.

У Навагрудку аднав?л? дра?ляную ф?гуру Хрыста XVIII стагоддзя. Кашто?ная выява, вырабленая каля 250 гадо? таму, цудам захавалася ? па?разбуранай прыдарожнай капл?цы ? вёсцы Несутычы Навагрудскага раёна. Спецыял?сты мяркуюць, што яна магла быць зроблена ? ?тал?? або Прус??. Гэта адз?н з рэдк?х прыклада? такога в?ду мастацтва таго часу, выкананы на е?рапейск?м узро?н?. Выяву Зба?цы вернуць у капл?цу пасля завяршэння яе рэста?рацы?.

Падрыхтавана паводле grodnensis.by, catholic.by ? ?ласнай ?нфармацы?.

01 л?пеня 2023, 12:14