杏MAP导航

Пошук

2023.05.27   tydzien belarus

Тыдзень у Беларус? – важнае

Агляд найбольш значных падзей, як?я адбыл?ся ? Катал?цк?м касцёле ? Беларус? на гэтым тыдн?, падрыхтавала Беларуская рэдакцыя Vatican News. Прапануем вашай увазе самае важнае з жыцця беларуск?х катол?ка?.

Павел М?цкев?ч – спецыяльна для Vatican News

Катал?цк?я б?скупы Беларус? выказал? прапановы ? за?ваг? адносна новай рэдакцы? закона Аб свабодзе сумлення ? рэл?г?йных арган?зацыях. У цэлым, еп?скапат зраб?? выснову, што некаторыя нормы новай рэдакцы? Закона прынцыпова змяняюць цяперашн?я падыходы да прававога рэгулявання грамадск?х аднос?н у сферы права на свабоду сумлення ? рэл?г??. Б?скупы адзначыл?, што "арган?зацы? Касцёла могуць сутыкнуцца з пэ?ным? цяжкасцям? пры выкананн? некаторых навел прапанаванага законапраекта". У тым л?ку – пры арган?зацы? дзейнасц? нядзельных школ, правядзенн? масавых рэл?г?йных мерапрыемства?.

Арцыб?скуп Тадэвуш Кандрусев?ч узначал?? урачыстасц? на сваёй малой радз?ме. 11 чэрвеня 2023 года ? параф?? Унеба?зяцця Найсвяцейшай Панны Мары? ? Адэльску з удзелам заслужанага ?ерарха святкавал? ?рачыстасць Найсвяцейшага Цела ? Крыв? Хрыста. У гэты ж дзень мясцовыя дзец? прынял? Першую Камун?ю. А 13 чэрвеня ? параф?? адзначыл? адпустовую ?рачыстасць у гонар святога Антон?я Падуанскага. На гэтай л?тург?? арцыб?скуп-эмерыт удзял?? групе моладз? сакрамэнт канф?рмацы?.

Працягваецца зап?с у пешыя п?л?грымк? ? Будсла?. Ужо 22 чэрвеня 2023 года адправяцца ? шлях першыя паломн?цтвы – з Баранав?ча? ? Л?ды. У цэлым, традыцыйна з розных кутко? Беларус? ск?руюцца п?л?грымк? ? Нацыянальны санктуарый, дзе ?рачыстасц? адбудуцца сёлета 30 чэрвеня ? 1 л?пеня ? будуць прысвечаны 25-годдзю з часу каранацы? цудадзейнага абраза Мац? Божай Будсла?скай.

Арцыб?скуп Юзаф Стане?ск? ?дзял?? сакрамэнт канф?рмацы? ? Ва?кавыску. 13 чэрвеня 2023 года М?трапал?т М?нска-Маг?лё?ск? наведа? мясцовую параф?ю Святога Стан?слава Костк?. Паводле ?ерарха, сакрамэнт канф?рмацы? пав?нен спрыяць таму, каб кожны хрысц?ян?н па меры свайго жыцця ? пакл?кання станав??ся сведкам Хрыста: "Гэта значыць, сведкам Яго любов?, якая не ба?цца цярпення, крыжа ? нават смерц?; любов?, якая н?кол? не скончыцца, бо за?сёды гатовая прабачыць", - адзначы? ён у гам?л??.

Катэхетычны каледж у Баранав?чах абвясц?? набор навучэнца?. На наступны навучальны год вызначаны спецыял?зацы?: катэхетыка, агульная тэалог?я, сямейнае кансультаванне ? кансультаванне ? гал?не дапамог? людзям з залежнасцю. Навучанне ? каледжы бясплатнае ? працягваецца тры гады, форма навучання – завочная. Занятк? праводзяцца ? суботу ? нядзелю два разы на месяц. ?ншагародн?я студэнты забяспечваюцца начлегам ? с?лкаваннем. Прымаюцца асобы ад 18 гадо?.

Падрыхтавана паводле grodnensis.by, catholic.by ? ?ласнай ?нфармацы?.

17 чэрвеня 2023, 11:37