杏MAP导航

Пошук

cq5dam.thumbnail.cropped.1500.844.jpg

Тыдзень у Беларус? – важнае

Агляд найбольш значных падзей, як?я адбыл?ся ? Катал?цк?м касцёле ? Беларус? на гэтым тыдн?, падрыхтавала Беларуская рэдакцыя Vatican News. Прапануем вашай увазе самае важнае з жыцця беларуск?х катол?ка?.

Павел М?цкев?ч – спецыяльна для Vatican News

У Брэсце з удзелам Апостальскага нунцыя адзначаюць урачыстасць у гонар Мац? Божай Брэсцкай. 27 мая 2023 года ? касцёле Узвышэння Святога Крыжа свята пачалося грэка-катал?цк?м набажэнствам, затым у праграме – святая ?мша, цэлебрацыю якой запрас?л? ?значал?ць арцыб?скупа Антэ Ёз?ча, а пасля – канцэрт арганнай музык?. Падчас урачыстасц? прадста?н?к Папы Франц?шка таксама благаслав?? вуглавы камень пад буда?н?цтва касцёла святога Каз?м?ра, як? ?зводз?цца ? Брэсце.

Тры святары затрыманы ? В?цебскай дыяцэз??. Паводле паведамлення куры?, 25 мая 2023 года праваахо?ныя органы затрымал? дэкана мёрскага, ксяндза Андрэя Кул?ка; пробашча з ?долты, ксяндза Вячаслава Адамов?ча ? пробашча полацкай грэка-катал?цкай параф??, айца Аляксандра Ша?цова. Курыя заахвоц?ла верн?ка? да мал?твы ? ?нтэнцы? хутчэйшага вызвалення святаро?. У чым ?х абв?навачваюць ? ?ншыя абстав?ны пераследу пакуль невядомыя. Неаф?цыйна паведамлялася, што ? святаро? канф?скавал? камп’ютэры ? тэлефоны.

Апубл?кавана праграма ?рачыстасця? у Будславе, як?я ? 2023 годзе пройдуць 30 чэрвеня – 1 л?пеня. Фэст у Нацыянальным санктуары? запланаваны пад дэв?зам Марыя – Каралева Беларус? па звычайным сцэнары?: са святой ?мшой для п?л?грыма? ? начной працэс?яй у пятн?цу, ?мшой апо?начы ? гало?най ?мшой у суботу. Сёлета свята стане асабл?вым – будзе адзначацца 25-годдзе каранацы? цудадзейнага абраза Мац? Божай Будсла?скай. На ?рачыстасц? прыедзе спецыяльны пасланн?к Папы Франц?шка арцыб?скуп Кла?дыё Гуджэроц?.

У м?нскай арх?катэдры арцыб?скуп Тадэвуш Кандрусев?ч удзял?? Першую Камун?ю больш за па?сотн? дзяцей. 21 мая 2023 года арцыб?скуп-эмерыт цэлебрава? святую ?мшу ? падчас гам?л?? падкрэсл??, што "як штодзённы пас?лак патрэбны для таго, каб мы магл? ф?з?чна жыць, таксама патрэбны ? духо?ны пас?лак, каб мы магл? жыць духо?на – гэтым пас?лкам з’я?ляецца святая Камун?я". Заслужаны ?ерарх закл?ка? дзяцей як мага часцей прымаць удзел у ?мшы ? прыступаць да святой Камун??, а бацько? дапамагаць ?м у гэтым.

Сустрэча духавенства ? свецк?х катэхета? прайшла ? Тракелях. 22 мая 2023 года ? санктуары? Мац? Божай Каралевы нашых сем’я? Гродзенскай дыяцэз?? адбы?ся дзень засяроджання для святаро?, законных сясцёр ? свецк?х катэхета?. Сустрэча стала нагодай падзякаваць Пану за 32 гады б?скупскага служэння б?скупа Гродзенскага Аляксандра Кашкев?ча i 47 гадо? з часу яго прэзб?тэрскага пасвячэння. ?ерарх цэлебрава? святую ?мшу падзяк? за гэтыя дары, а таксама за катэхетычны год, як? падыходз?ць да завяршэння.

Б?скуп Алег Буткев?ч удзял?? сакрамэнт канф?рмацы? верн?кам у Шарка?шчыне. У мясцовай параф?? Узвышэння Святога Крыжа 21 мая 2023 года ардынарый В?цебскай дыяцэз?? цэлебрава? святую ?мшу ? падчас гам?л?? звярну? увагу на дары, як?я Дух Святы прынос?ць у гэтым сакрамэнце. Таксама падчас урачыстасц? б?скуп благаслав?? новы гало?ны алтар у святын? ? коп?ю абраза Мац? Божай Брасла?скай – Валадарк? азёра?.

Падрыхтавана паводле grodnensis.by, catholicnews.by, catholic.by ? ?ласнай ?нфармацы?.

27 мая 2023, 10:36