杏MAP导航

Пошук

Папа Ян Павел II ? Патрыярх Дз?м?трыёс I Папа Ян Павел II ? Патрыярх Дз?м?трыёс I 

35 гадо? Сумеснай дэкларацы? Яна Па?ла II ? Дз?м?трыёса I

“Наша сустрэча - знак братэрства, ?снуючага пам?ж Катал?цк?м Касцёлам ? Правасла?най Царквой. Гэта братэрства, якое выя?лялася шмат разо? ? ? розных формах, не перастае расц? ? прынос?ць плён на славу Божую”, - гаворыцца ? Сумеснай дэкларацы?, падп?санай у Рыме 7 снежня 1987 года Янам Па?лам II ? Патрыярхам Дз?м?трыёсам I.

Марыя Валодз?на - Vatican News

Сустрэча Яна Па?ла II ? Патрыярха Дз?м?трыёса I у Рыме, а таксама папярэдн?я в?з?ты Па?ла VI ? Патрыярха Аф?нагора, адкрыл? новы этап у аднос?нах пам?ж Рымам ? Канстанц?нопалем пасля стагоддзя? ма?чання ? супрацьстаяння.

У канцы л?стапада 1979 года Ян Павел II адправ??ся ? Стамбул з нагоды ?рачыстасц? святога Андрэя. Вын?кам сустрэчы было стварэнне Сумеснай м?жнароднай кам?с?? па тэалаг?чным дыялогу пам?ж Катал?цк?м Касцёлам ? Правасла?най Царквой. У сумеснай Рымскай дэкларацы? згадвал?ся крок?, зробленыя гэтай Кам?с?яй, якая распачала сваю працу ? 1980 годзе, выпусц??шы шэраг дакумента?, як?я стал? “важным? арыенц?рам? для працягу дыялогу”. Было выказана глыбокае задавальненне дасягненням? Кам?с?? ? напрамку еднасц?, а таксама спадзяванне на далейшае паглыбленне дыялогу.

У Дэкларацы? згадваецца 1200-я гадав?на Другога Н?кейскага сабора (787 год), як? пав?нен бы? адказаць на цяжкасц? ? аднос?нах пам?ж Рымам ? Канстанц?нопалем, як?я был? нават у першым тысячагоддз? хрысц?янства, кал? яшчэ ?снавала по?ная еднасць. Аб гэтым сведчыць правядзенне Сусветных Сабора?, як?я стал? адпра?ной кропкай тэалаг?чнага разважання аб адз?нстве “у чаканн? таго дня, кал? будзе дасягнута адз?нства ? веры ? ?стано?лена по?ная камун?я ? цэлебрацы? Э?харысты? Пана”.

Разам з тэалаг?чным дыялогам Рым ? Канстанц?нопаль аднав?л? абавязацельства "ус?м? магчымым? спосабам? садзейн?чаць дыялогу м?ласэрнасц?” па прыкладу Хрыста, “каб пабудаваць справядл?васць ? м?р ва ?с?м свеце, на кожным узро?н?, ?мкнучыся да супрацо?н?цтва не тольк? хрысц?ян, але ? ?с?х тых, хто шукае Бога, Яго справядл?васць ? свет у ?ншых рэл?г?ях".

Супрацо?н?цтва ?зн?кла з ?дэ? аб тым, што хрысц?яне пав?нны разам ?мкнуцца да абароны чалавечай годнасц?, да зняцця абмежавання? свабоды, як?я перашкаджал? асобным людзям ? супольнасцям “жыць ? вызнаваць сваю веру, а таксама рэал?зо?ваць сябе ? адпаведнасц? са сваёй культурай”.

Затым крах Берл?нскай сцяны ?нёс змены ? парадак дня Сумеснай кам?с?? ? прывё? да пераасэнсавання тэалаг?чнага дыялогу, як?, асабл?ва ? апошн?я гады, дапамагае знайсц? новыя шлях? для сумеснага вырашэння старажытных пытання?, так?х як будо?ля м?ра ? свеце Хрыста.

07 снежня 2022, 13:30