Тыдзень у Беларус? – важнае
Павел М?цкев?ч – спецыяльна для Vatican News
У Сто?бцах з удзелам арцыб?скупа? Антэ Ёз?ча ? Юзафа Стане?скага прайшло перапахаванне парэштка? Слуг? Божага Фаб?яна Мал?шо?скага. Апостальск? нунцый ? М?трапал?т М?нска-Маг?лё?ск? ?дзельн?чал? ва ?рачыстай цырымон?? 9 снежня 2022 года ? новазбудаваным касцёле святога Каз?м?ра. Намаганням? пробашча ксяндза ?гара Лашука парэштк? айца Фаб?яна был? адшуканыя ? Сто?бцах на месцы, дзе стая? касцёл, зруйнаваны ? савецк?я часы.
У Будславе ? межах Вял?кай навэнны з удзелам б?скупа Антон?я Дзям’янк? адбылася мал?то?ная сустрэча, прысвечаная сям’?. 3 снежня 2022 года ? Нацыянальным санктуары? прайшла ?жо трэцяя мал?то?ная сустрэча ? межах падрыхто?к? да 25-гадовага юб?лею з часу каранацы? цудадзейнага абраза Мац? Божай Будсла?скай. Тэмай сустрэчы стала сям’я як хатн? Касцёл ? аснова жыцця чалавека. Спатканне ?значал?? б?скуп П?нск?, як? з’я?ляецца Старшынёй Рады па справах сям’? пры б?скупскай канферэнцы?.
На Смаргоншчыне ?шанавал? памяць святара, як? служы? у В?шневе 62 гады. 4 снежня 2022 года ? параф?? святога Юды Тадэвуша цэлебрацыю святой ?мшы ?значал?? М?трапал?т М?нска-Маг?лё?ск? арцыб?скуп Юзаф Стане?ск? – у 20-ю гадав?ну з дня смерц? былога пробашча ксяндза Юзафа К?селя. Мясцовыя верн?к? напярэдадн? прынял? ?дзел у рэкалекцыях, як?я правё? айцец Язафат Кунцэв?ч, якога ? свой час ахрысц?? ксёндз Юзаф К?сель.
Арцыб?скуп-эмерыт Тадэвуш Кандрусев?ч у вобразе святога М?калая разда? дзецям падарунк?. 4 снежня 2022 года ?ерарх памал??ся з верн?кам? параф?? святога апостала Андрэя ? святога Леапольда Мандз?ча, у якой нясуць служэнне святары з супольнасц? палатына?. Арцыб?скуп-эмерыт цэлебрава? дзве святыя ?мшы: першую – з нагоды параф?яльнага адпусту, а другую – адмыслова для дзяцей.
Фармацыйная сустрэча маладых святаро? Гродзенскай дыяцэз?? прайшла ? Л?дзе. 5 снежня 2022 года ? параф?? Святой Сям’? сабрал?ся 11 маладых святаро?, як?я служаць у розных кутках рэг?ёна. Цэлебрацыю Э?харысты? ?значал?? ксёндз Павел Салабуда, адказны за фармацыю святаро?. Ён заахвоц?? прысутных прас?ць аб Божых ласках, патрэбных для таго, каб найлепшым чынам правесц? час Адвэнта.
Пробашч друйскай параф?? адкры? персанальную мастацкую выставу ? В?цебску. 7 снежня 2022 года ? цэнтры сучаснага мастацтва прадстав?л? экспаз?цыю Птушыны вянок святара Сяргея Сурынов?ча. Выста?леныя творы – 31 карц?на ? тэхн?цы алей на палатне – натхнёныя разважанням? над тэмам? ? праблематыкай, узнятым? ? энцыкл?цы Папы Франц?шка Laudato si’. Вобразы засяроджваюць поз?рк гледача на выявах птушак, што сустракаюцца ? Беларус?, мног?я з як?х унесены ? Чырвоную кн?гу, некаторым з ?х пагражае по?нае зн?шчэнне.
Падрыхтавана паводле grodnensis.by, catholic.by ? ?ласнай ?нфармацы?.