杏MAP导航

Пошук

?люстрацыйнае фота ?люстрацыйнае фота 

20 гадо? таму Ян Павел ?? звярну?ся да 2 м?льёна? маладых людзей

Ро?на 20 гадо? таму адбылася сустрэча Яна Па?ла II з двума м?льёнам? маладых людзей з усяго свету на палях Тор-Вергата пад Рымам. Сказаныя тады Папам словы стал? праграмным? для цэлага пакалення.

Ён назва? моладзь “варта?н?кам? ран?цы” на св?танн? трэцяга тысячагоддзя, закл?ка? сказаць “так” Хрысту ? не дазваляць, каб перамагла пасрэднасць.

“У першай палове стагоддзя, якое ?жо згасае, так?х жа маладых людзей, як вы, запрашал? на сустрэчы, каб навучыць ненав?дзець. ?х адпра?лял? ваяваць адно з адным. Розныя свецк?я мес?ян?змы, як?я спрабавал? падмян?ць сабой хрысц?янскую надзею, пазней аказал?ся сапра?дным пеклам”, - за?важы? тады Пантыф?к. Ён падкрэсл??, што моладзь н?кол? не можна выкарысто?ваць як ?нструмент гвалту ? разбурэння.

“Вы будзеце абараняць м?р, заплац??шы сва?м жыццём, кал? ?зн?кне неабходнасць. Вы не пагодз?цеся са светам, дзе ?ншыя людз? галадаюць, застаюцца неп?сьменным?, не працуюць. Вы будзеце абараняць жыццё ? кожны момант яго зямнога разв?цця. Вы будзеце старацца з ус?х с?л зраб?ць гэтую зямлю больш ? больш прыдатнай для жыцця кожнага”

, - сказа? Святы Айцец.

Адным з удзельн?ка? гэтай сустрэчы ста? цяперашн? саршыня ?тальянскага сямейнага форуму, муж ? бацька пяц? дзяцей Джыджы Дэ Пало. Ён называе сябе часткай “пакалення Яна Па?ла ??”.

“Я слуха? Папу на палях Тор-Вергата разам з маёй будучай жонкай. Яго словы был? своеасабл?вай праграмай трэцяга тысячагоддзя, але таксама здавалася, што яны прызначаны для кожнага чалавека. Яны зраб?л? на нас каласальнае ?ражанне. Нельга было проста зма?чаць без рэакцы? пасля так?х сло?. Яны ? сёння дакладна ап?сваюць с?туацыю маладога чалавека, яны нязменна актуальныя”, - прызна?ся Vatican News Джыджы Дэ Пало.

21 жн??ня 2020, 11:21