25 гадо? сёстры Мац? Тэрэзы служаць у Беларус?
Сёстры запрас?л? ?с?х жадаючых на ?рачыстую св. ?мшу ? ?х Доме М?ласэрнасц?, а затым зладз?л? пачастунак. Дарэчы, у той жа дзень у Катал?цк?м Касцёле адзначал? памяць св. Яна Мары? В?янэя, заступн?ка святаро? ? асабл?ва пробашча?. Таму мясцовыя святары таксама не застал?ся без в?ншавання? ? мал?твы.
Святочную Э?харыстыю ?значал?? дапаможны б?скуп П?нскай дыяцэз?? Каз?м?р Вел?каселец, гам?л?ю прамов?? дэкан Гомельскага дэканата, кс. Тадэвуш Саморэк. Ён упэ?нены, што сёстры прыехал? ? Беларусь, бо гэтага пажада? Бог. У 1993 г.першыя прадста?н?цы кангрэгацы? М?с?янерак любов? прыбыл? ? Беларусь па благаславенн? св. Яна Па?ла II, ? ?х прысутнасць на Гомельшчыне кс. Тадэвуш л?чыць Божым благасла?леннем.
- адзначы? святар. ? дада?, што сестры вучаць нас бачыць у кожным чалавеку Езуса Хрыста.
Пасля св. ?мшы гомельск?я параф?яне горача дзякавал? сестрам, а затым падарыл? ?м ? святарам букеты кветак ? цукерк?.
Нагадаем, адз?ныя ? Беларус? прадста?н?цы ордэна Мац? Тэрэзы служаць у Гомел?. Законн?цы розных нацыянальнасця? утрымл?ваюць Дом м?ласэрнасц?, у як?м дапамагаюць бедным ? бяздомным ?жо 25 гадо? ? займаюцца мног?м? справам? м?ласэрнасц?. Дом сясцёр служыць прытулкам для некальк?х хворых мужчын ? жанчын, як?я апынул?ся на вул?цы без сродка? да ?снавання. Сёстры даглядаюць за ?м?, лечаць, дапамагаюць к?нуць п?ць, аднав?ць дакументы ? ?ладкавацца на працу. М?с?янерк? рыхтуюць абеды для бяздомных, раздаюць прадукты ? адзенне для бедных сем'я? ? адз?нок?х старых, дапамагаюць дзецям з малазабяспечаных ? праблемных сем’я?. Наогул, дапамагчы сёстрам у гэтай справе можа кожны: напрыклад, раздаць ежу, памыць посуд, прынесц? вопратку ц? абутак.