2026 il Zayed Mükafat? ü?ün namiz?dlikl?r a??l?r
Cozef Tallok t?r?find?n
Mükafat 2019-cu ilin fevral?nda Papa Fransiskin ?l-?zh?rin Böyük ?mam? il? tarixi görü?ünd?n v? onlar?n ?nsan Qarda?l??? üzr? Birg? S?n?di d?rc etm?sind?n sonra t?sis edilib.
S?n?din imzalanmas? Birl??mi? ?r?b ?mirlikl?rind? ba? tutub v? ölk? indi ?eyx Zayed bin Sultan ?l N?hyan?n ??r?fin? adland?r?lan mükafata sponsorluq edir.
Mükafat
Zayed Mükafat? “insan qarda?l???n?n inki?af?nda, dinc yana?? ya?ay???n t??viqind? v? tolerantl?q v? h?mr?ylik d?y?rl?rinin müdafi?sind? görk?mli töhf?l?r ver?n” f?rdl?rin v? qruplar?n tan?nmas?n? t?min etm?k m?qs?di da??y?r.
1 milyon AB? dollar? m?bl??ind? olan mükafat ist?nil?n m?n??, din v? ya mill?t? m?nsub ??xsl?r? v? t??kilatlara veril? bil?r.
Mükafatç?lar ?vv?lc? akademik, ictimai xadim, ruhani lider, hökum?t üzvü v? ya QHT r?hb?ri t?r?find?n ir?li sürüldükd?n sonra müst?qil münsifl?r hey?ti t?r?find?n seçilir.
Müvafiq namiz?dl?r adlar?n? ?nsan Qarda?l??? üçün Zayed Mükafat?n?n r?smi veb-sayt? vasit?sil? t?qdim ed? bil?rl?r: Namiz?dlikl?r 1 oktyabr 2025-ci il tarixin?d?k aç?qd?r.
2025-ci ilin qalibl?ri
“Vatican News” B??-d? 2025-ci il Zayed Mükafat?n?n t?qdim edilm?sind? i?tirak etdi. Mükafatlar Dünya M?rk?zi M?tb?xi QHT-na, Barbadosun Ba? Naziri Mia Mottli-y? v? 15 ya?l? Efiopiya-Amerikal? ixtiraç? Heman Bekele-y? verildi.
Mia Mottli Barbadosun Ba? naziri olaraq iqlim d?yi?ikliyi il? ba?l? atd??? q?tiyy?tli add?ma gör?, Dünya M?rk?zi M?tb?xi is? 2023-cü ilin oktyabr?nda ?srail-H?mas müharib?sinin ba?lanmas?ndan b?ri Q?zzada F?l?stinlil?r? 100 milyon yem?k d? daxil olmaqla, 30 müxt?lif ölk?y? çatd?rd??? 300 milyon yem?k üçün mükafatland?r?l?b.
Heman Bekele, bu arada, erk?n m?rh?l?d? d?ri x?rç?nginin qar??s?n? almaq v? müalic? etm?k üçün n?z?rd? tutulmu? sabun ixtiras?na gör? mükafatland?r?l?b.
Mükafatland?lrma m?rasimind? “Vatican News”-a dan??an Müq?dd?s Taxt-Tac?n Birl??mi? ?r?b ?mirlikl?rind?ki apostol nunsisi arxiyepiskop Kristof El-Kassis Zayed mükafat?n?n ?h?miyy?tini vur?ulayaraq, Papa Fransisk il? Böyük ?mam aras?ndak? ?m?kda?l???n “ba?qalar? üçün nümun?” oldu?unu v? ham?m?z?n “bir ail? oldu?umuzu” xat?rlatd???n? söyl?di.